Κόσμος

Εφιαλτικές ώρες στη Μαριούπολη: Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων το λιμάνι

Δραματικές ώρες στη μαρτυρική Μαριούπολη - Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για την ύστατη μάχη - «Όλα έγιναν στάχτη», το μήνυμα Ζελένσκι

Εφιαλτικές ώρες στη Μαριούπολη: Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων το λιμάνι
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το λιμάνι της Μαριούπολης τέθηκε υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής Ντένις Πουσίλιν, στο Κανάλι 1 (ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο), μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti και το κρατικό ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό πρακτορείο, 185 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη.

Την εποχή της απόσχισης του Ντονέτσκ από την Ουκρανία και της ανακήρυξης της περιοχής ως Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ το 2014, η Μαριούπολη, με πληθυσμό περίπου 450 χιλιάδες άτομα, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής μετά το Ντόνετσκ. Ωστόσο, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο της Μαριούπολης και τα ανατολικά της προάστια έγιναν ένα από τα βασικότερα σημεία συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: Δραματικό μήνυμα από τη μαρτυρική Μαριούπολη: «Αργοπεθαίνουμε... σήμερα η ύστατη μάχη»

Στις 7 Μαρτίου 2022, ο Αλεξάντερ Σεμιόνοφ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Βοστόκ του DPR, είπε ότι η πόλη ήταν περικυκλωμένη και ότι είχε ξεκινήσει εκκαθάριση ορισμένων περιοχών της. Επί του παρόντος, οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΔ μάχονται για την τελική κατάκτηση της πόλης.

Ζελένσκι: Η Μαριούπολη έχει γίνει στάχτη
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, ο Ζελένσκι είπε ότι η πόλη της Ουκρανίας έχει «γίνει στάχτη» και οι συνθήκες είναι απελπιστικές, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκέντρωσαν στρατεύματα για μια νέα επίθεση στην περιοχή.

Δείτε επίσης