Κόσμος

Φρίκη στην Ινδία: Ξέφυγε από τους βιαστές της και την βίασε αστυνομικός

Ασύλληπτο και όμως συνέβη σε μια 13χρονη κοπέλα στην Ινδία

Φρίκη στην Ινδία: Ξέφυγε από τους βιαστές της και την βίασε αστυνομικός
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση μιας 13χρονης κοπέλας από την Ινδία, η οποία γλύτωσε από τον βιασμό της, αλλά τελικά βιάστηκε από τον αστυνομικό στο τμήμα που πήγε να κάνει καταγγελία.

Ο αξιωματικός συνελήφθη από την ινδική αστυνομία και κατηγορείται για τον βιασμό του 13χρονου κοριτσιού.

Το κορίτσι, είχε καταφύγει σε εκείνον για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό του, ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε οργή σε μια χώρα που είναι γνωστή για τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών.

Ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος της πόλης Λαλιτπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της ινδικής πρωτεύουσας, είναι ένας από τους τέσσερις που συνελήφθησαν την Τετάρτη.

Το κορίτσι, προέρχεται από μια κατώτερη ινδουιστική κάστα, αλλά κατάφερε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία.

Σε αυτήν αναφέρει ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι στις 22 Απριλίου την μετέφεραν σε ένα γειτονικό κρατίδιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να τους ξεφύγει και στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βιάστηκε ξανά.

Πολιτικοί και ακτιβιστές απαίτησαν την λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των γυναικών.

“Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε να καταγγείλουν;”, διερωτήθηκε η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, μια ανώτερη αξιωματούχος του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κόμματος του Κογκρέσου.

Η Ινδία υιοθέτησε την θανατική ποινή το 2018 ως τιμωρία για τον βιασμό κοριτσιών μικρότερων από 12 ετών έπειτα από πιέσεις που ακολούθησαν πολλαπλά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον παιδιών.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, στο Νέο Δελχί το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Μολαταύτα ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών καταγράφηκαν στην Ινδία το 2020, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία για την εγκληματικότητα.

Δείτε επίσης