Κόσμος

Βρετανία: Το σχέδιο της για να «κλέψει» τα καλύτερα μυαλά από τα πανεπιστήμια

Έξυπνη κίνηση από τη βρετανική κυβέρνηση

Βρετανία: Το σχέδιο της για να «κλέψει» τα καλύτερα μυαλά από τα πανεπιστήμια
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Βίζες εργασίας θα προσφέρει σε αποφοίτους από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, η Βρετανία, σε μια διεύρυνση του συστήματος μετανάστευσης μετά το Brexit που σχεδιάστηκε προκειμένου να προσελκύσει «τους πιο καλούς και ευφυείς» εργαζόμενους.

Πλέον, η Βρετανία βάζει τέλος στην προτεραιότητα που δινόταν σε πολίτες της ΕΕ και εισήγαγε ένα σύστημα μετανάστευσης στη βάση σημείων που κατατάσσει τους αιτούντες για τα πάντα από τα προσόντα και τις γλωσσικές δεξιότητές τους έως το είδος της δουλειάς που προσφέρεται σε αυτούς.

Βάσει του σχεδίου που ανακοινώθηκε σήμερα, οι κάτοχοι διπλώματος μπάτσελορ ή μάστερ από τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού μπορούν να κάνουν αίτηση για εργασιακή βίζα διάρκειας δύο ετών και θα τους επιτραπεί να φέρουν μαζί τους μέλη της οικογένειάς τους μαζί τους. Εκείνοι που είναι κάτοχοι διδακτορικών μπορούν να αιτηθούν βίζα τριετούς διάρκειας.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα μπορούν στη συνέχεια να λάβουν βίζα απασχόλησης μεγαλύτερης διάρκειας, σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στη Βρετανία να εξελιχθεί σε έναν διεθνή κόμβο καινοτομίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις του αύριο να οικοδομηθούν εδώ σήμερα -- αυτός είναι ο λόγος που καλώ τους φοιτητές να εκμεταλλευθούν αυτή την απίθανη ευκαιρία για να σφυρηλατήσουν εδώ τη σταδιοδρομία τους», είπε ο Σούνακ.

Τα επιλέξιμα πανεπιστήμια πρέπει να περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα με βάση την κατάταξη δύο από τα ακόλουθα: την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Times Higher Education, το Academic Ranking of World Universities και την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds.

Ο πιο πρόσφατος κατάλογος επιλέξιμων πανεπιστημίων από το 2021, που δημοσιοποιείται διαδικτυακά από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, περιλαμβάνει τουλάχιστον 24 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως επίσης πανεπιστήμια στον Καναδά, στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Δείτε επίσης