Κόσμος

ΕΕ: Η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία

Τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά το συντομότερο δυνατόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στους κλιματικούς της στόχους, είπε

ΕΕ: Η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία ακόμη και αν η μείωση της τροφοδοσίας με ρωσικό φυσικό αέριο εγείρει φόβους για ύφεση, δήλωσε η διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων και Κλιματικής Χρηματοδότησης Ελίνα Μπάρντραμ στο πλαίσιο του Africa Energy Forum στις Βρυξέλλες.

«Η αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία και ο τρόπος με τον οποίο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εφαρμόσθηκε από κοινού μου διασφαλίζει ότι θα είμαστε ικανοί να βρούμε μέσα για να μην υποχωρήσουμε», δήλωσε στο Reuters. «Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τους επόμενους μήνες θα είμαστε δύσκολα, πολύ δύσκολα».

«Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα μία έκτακτη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τις δόλιες κινήσεις που βλέπουμε από την κυβέρνηση Πούτιν ως προς την πολύ αιφνίδια μείωση της ροής από την Gazprom, λαμβάνουμε ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα, αλλά όλα αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά», είπε αναφερόμενη στην χρήση ορυκτών καυσίμων.

Τα μέτρα θα αρθούν σταδιακά το συντομότερο δυνατόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στους κλιματικούς της στόχους, είπε.

«Οι στόχοι της ΕΕ για το 2030 και 2050 παραμένουν ανέπαφοι...ενώ ενδεχομένως να αυξήσουμε προσωρινά την χρήση του άνθρακα. Η μακροπρόθεσμη κατεύθυνση είναι σαφής», πρόσθεσε η Ελίνα Μπάρντραμ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συνομιλίες του 2015 στο Παρίσι για το Κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης