Κόσμος

Αποκαλύψεις - φωτιά «καίνε» τον υπέρμαχο της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Λίντσεϊ Γκράχαμ

Ελέγχεται για εγκληματική παρέμβαση στις εκλογές του 2020

Αποκαλύψεις - φωτιά «καίνε» τον υπέρμαχο της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, Λίντσεϊ Γκράχαμ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη θα πρέπει να δώσει ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκ των στενών συνεργατών του τέως προέδρου την ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής Γκράχαμ κλητεύθηκε μαζί με τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι, στο πλαίσιο πιθανής εγκληματικής παρέμβασης στις εκλογές του 2020 από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα δύο τηλεφωνήματα που φαίνεται να «καίνε» τον Γκράχαμ

Η κλήτευση που εκδόθηκε στον Γκράχαμ ανέφερε ότι έκανε τουλάχιστον δύο τηλεφωνήματα στον Ράφενσπεργκερ, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Στα τηλεφωνήματα ο Γκράχαμ ρώτησε τον Ράφενσπεργκερ εάν υπήρχε τρόπος να πετάξει ταχυδρομικά ψηφοδέλτια, τα οποία ευνοούσαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο οποίος κέρδισε τελικά την εκλογική μάχη στην Πολιτεία με διαφορά μόλις 12.000 ψήφων.

Αμερικανοί βουλευτές σε Μπάιντεν: Μην ανταμείψεις τον Ερντογάν με F-16

Την ίδια στιγμή πάντως την έντονη διαφωνία τους στη δημόσια στήριξη που εξέφρασε ο πρόεδρος Μπάιντεν στο αίτημα της Τουρκίας για την αγορά και την αναβάθμιση μαχητικών F-16 εκφράζουν Αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτή τη προσπάθεια ηγετικό ρόλο παίζει ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόν. Στην επιστολή των μελών του Κογκρέσου εκφράζεται ανησυχία για τη στάση που τηρεί ο Λευκός Οίκος, καθώς σημειώνεται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ανταμείψει τον πρόεδρο Ερντογάν για την μη τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας τόσο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και προς το ΝΑΤΟ.

«Ο Ερντογάν επιλέγει να βάζει το προσωπικό όφελος πάνω από το συλλογικό καλό των συμμάχων του. Η επιλογή του να εμποδίσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μέχρι να λάβει παράλογες διαβεβαιώσεις καθιστά σαφές ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το ΝΑΤΟ από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε τη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η συμμαχία εδώ και δεκαετίες», αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή τους.

Συνεχίζοντας, υποστηρίζουν ότι αυτές οι πρακτικές του Τούρκου πρόεδρου, ο οποίες αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας, δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη, καθώς η Άγκυρα έχει προβεί σε μια σειρά αποσταθεροποιητικών ενεργειών, οι οποίες εκτείνονται από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Δείτε επίσης