Κόσμος

ΗΠΑ - Συνάντηση Μενέντεζ με αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μου στους διαρκείς δεσμούς μας με τους Έλληνες»

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ - Συνάντηση Μενέντεζ με αρχηγό ΓΕΕΘΑ: «Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μου στους διαρκείς δεσμούς μας με τους Έλληνες»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των δύο αξιωματούχων και όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και τη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που καθιστούν την Ελλάδα πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Από τη μεριά του ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

«Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μου στους διαρκείς δεσμούς μας με τους Έλληνες εταίρους και την εκτίμησή μου για τον κεντρικό ρόλο της Ελλάδας στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ , πραγματοποιώντας πλήθος συναντήσεων. Ξεχώρισε επίσης η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Τέξας για να ενημερωθεί για υπερσύγχρονα μαχητικά F-35 που η Ελλάδα προγραμματίζει να προμηθευτεί.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους της Ελλάδας στις ΗΠΑ και με τη στάση του έχει κερδίσει την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε αυτήν τη συνάντηση.

Δείτε επίσης