Κόσμος

Σορέντο: Ο δήμαρχος της πόλης απαγορεύει το… μπικίνι

Πρόστιμο 500 ευρώ επιβάλλεται σε όσες λουόμενες «τολμήσουν» να βγουν στο δρόμο με μπικίνι

Σορέντο: Ο δήμαρχος της πόλης απαγορεύει το… μπικίνι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φημίζεται για το αυθεντικό λιμοντσέλο, το ρομάντζο, την πολυτέλεια και τα πολύχρωμα λουλούδια στα βεραντάκια των σπιτιών. Ο λόγος για την ιταλική πόλη Σορέντο, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Υπάρχει όμως κάτι που φέτος, σίγουρα θα τους απωθήσει ή θα τους κάνει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο δήμαρχος της πόλης Massimo Coppola αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο σε όσες λουόμενες «τολμήσουν» να βγουν στο δρόμο με μπικίνι γιατί όπως ο ίδιος δήλωσε, θέλει να σταματήσει τη «διάδοση της ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Έτσι, πλέον οι γυναίκες που θα παραβιάζουν τον τοπικό κανονισμό θα χρεώνονται με πρόστιμο 500 ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «η εικόνα των τουριστών που περιφέρονται στην πόλη με μαγιό προκαλεί αμηχανία στους κατοίκους».

Και δεν είναι ο μοναδικός τουριστικός προορισμός στον οποίο εφαρμόζεται αυτός ο κανονισμός. Στα νότια της Ιταλίας, στην περιοχή Praia a Mare, ο δήμαρχος απαγορεύει το… ξυπόλυτο περπάτημα στους δρόμους, ενώ στο Rapallo, στα βόρεια, πινακίδες στους δρόμους προειδοποιούν ότι απαγορεύονται τα «προκλητικά» φορέματα. Φανταστείτε τώρα τις αδερφές Καρντάσιανς σ’ αυτά τα μέρη!

Δείτε επίσης