Κόσμος

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων

Οι αρχές λένε ότι ανήκει στον Αργεντινό τενόρο η φωνή άνδρα που ακούγεται σε ηχογραφήσεις να κάνει σχέδια με άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ένα νέο σκάνδαλο εμπλέκεται το όνομα του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Μετά τις βαρύτατες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκων ο Αργεντινός τενόρος φέρεται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οργάνωση, που έχει έδρα το Μπουένος Άιρες αποτελούσε βιτρίνα για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων. Πρόκειται για την ομάδα BA, η οποία λειτουργούσε με την επωνυμία Buenos Aires Yoga School

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους κατά της ομάδας BA και προχώρησε σε 19 συλλήψεις.

Παράλληλα, ΜΜΕ μετέδωσαν αποσπάσματα ηχογραφήσεων με τη φωνή ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο Ντομίνγκο, που κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος σύμφωνα με το NPR.org

Το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο από το 2019 καταγγέλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά. Περισσότερες από 20 γυναίκες εμφανίστηκαν δημοσίως και τον κατηγόρησαν,

Αποτέλεσμα όλων αυτών των μαρτυριών ήταν χωρίσει τους δρόμους του με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και να παραιτηθεί από το ρόλο του ως γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Μια έρευνα που διενήργησε το 2020 η Αμερικανική Ένωση Καλλιτεχνών Μουσικών (AGMA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντομίνγκο, 81 ετών, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, κατέθεσαν τουλάχιστον 35 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, καθηγήτριες φωνητικής και τεχνικοί σκηνής, που είπαν ότι ήταν μάρτυρες ή ότι βίωσαν την ανάρμοστη συμπεριφορά τού καλλιτέχνη τα τελευταία 30 χρόνια.

Έκανα λάθος που σιώπησα

Σε ανακοίνωση εκείνης της εποχής ο Ντομίνγκο ανέφερε πως σεβόταν την απόφαση των γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά και ότι «λυπόταν πραγματικά για τον πόνο που τους προκάλεσε».

Η Όπερα του Λος Άντζελες, στη δική της έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δέκα κατηγορίες σε βάρος του Ντομίνγκο ήταν «αξιόπιστες».

Ο τενόρος, στη συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα El Mundo, είπε ότι ποτέ δεν παρενόχλησε κανέναν και ότι αισθάνεται πως τον καταδίκασαν στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, επειδή δεν μίλησε ανοιχτά.

«Το βασικό λάθος που έκανα ήταν ότι παρέμεινα σιωπηλός για τόσο πολύ καιρό», είπε στις γραπτές απαντήσεις του προς την ισπανική εφημερίδα. «Δεν μου αρέσουν οι διενέξεις. Γι’ αυτό έκανα στην άκρη και δεν είπα την άποψή μου, ενώ παρακολουθούσα πώς, σε μια στιγμή, διαγράφηκαν χρόνια δουλειάς και προσπαθειών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντομίνγκο, η έρευνα της AGMA ήταν μεροληπτική και δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα γεγονότα.

Δείτε επίσης