Κόσμος

Φλόριντα: Έφαγε ωμό στρείδι σε εστιατόριο και πέθανε

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά την κατανάλωση του στρειδιού

Φλόριντα: Έφαγε ωμό στρείδι σε εστιατόριο και πέθανε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το γεύμα ενός άνδρα σε εστιατόριο της Φλόριντα, καθώς μετά την κατανάλωση δηλητηριώδους στρειδιού πέθανε.

Ωστόσο, ο άνδρας δεν ήταν ο μοναδικός πελάτης ου κατανάλωσε από τα συγκεκριμένα στρείδια, ωστόσο ήταν ο μοναδικός που πέθανε. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονος πως ο άνδρας εργαζόταν παλιότερα στο εστιατόριο.
Μιλώντας στο South Florida Sun Sentinel, είπε ότι το εστιατόριο σέρβιρε έως και 100 ντουζίνες στρείδια εκείνη την ημέρα και εξέφρασε την λύπη του που ο άτυχος άνδρας ανήκε στο μικρό ποσοστό που μπορεί να πάθει κάτι τέτοιο.

Αφού ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο, επιθεωρητές από το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα έλεγξαν την κουζίνα και να εξετάσουν το απόθεμα στρειδιών του εστιατορίου. Το εστιατόριο πέρασε την επιθεώρηση και συνεχίζει να πουλάει στρείδια.

Το στρείδι που προκάλεσε την ασθένεια είχε μολυνθεί με το βακτήριο vibrio vulnificus. Πρόκειται για ένα βακτήριο για το οποίο, ο Dr Ade Bamgboye είπε ότι εμφανίζεται σε οστρακοειδή που συλλέγονται από αλμυρό ή υφάλμυρο νερό.

Ο γιατρός είπε στο CBS News ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να αποδειχθεί θανατηφόρα για όσους έχουν υποκείμενες παθήσεις, όπως κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από καρκίνο που καταπολεμήθηκε με χημειοθεραπεία ή HIV ή διαβήτη.

«Αν υπήρχε πρόβλημα με τα στρείδια θα το γνωρίζαμε διότι θα είχαν αρρωστήσει κι άλλοι. Κατά τη διάρκεια των 60 ετών, έχουμε σερβίρει δύο δισεκατομμύρια στρείδια και ποτέ δεν αρρώστησε κανένας όπως αυτός ο κύριος», πρόσθεσε ο διευθυντής του εστιατορίου.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα γνωστοποίησε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνθηκαν με το βακτήριο vibrio vulnificus μετά από κατανάλωση ωμού οστράκου μέσα στο 2022. Έξι από τους ανθρώπους που αρρώστησαν είχαν τραγικό τέλος.

Δείτε επίσης