Κόσμος

Λας Βέγκας: Φόρος τιμής στη Νταϊάνα - Έκθεση με σπάνια αντικείμενα της «Πριγκίπισσας του λαού»

700 αυθεντικές δημιουργίες για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου εκτίθενται σε εμπορικό κέντρο

Έκθεση - αφιέρωμα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Λας Βέγκας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα έκθεση που τιμά την πριγκίπισσα Νταϊάνα εγκαινιάστηκε στο Λας Βέγκας με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Η έκθεση «Princess Diana: A Tribute Exhibition» με θέμα τη δυναμική και σύντομη ζωή της πριγκίπισσας της Ουαλίας περιλαμβάνει περισσότερες από 700 αυθεντικές δημιουργίες για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως βραδινές τουαλέτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα και φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο The Shops at Crystals.

Η ζωή της ως λαίδη Νταϊάνα στην πατρική κατοικία της, το ειδύλλιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο και η δραστηριότητά της ως μέλος βασιλικής οικογένειας αναδεικνύονται στην έκθεση που θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη για την «πριγκίπισσα του λαού».

Ένα από τα σημαντικά εκθέματα είναι γλυπτό - αντίγραφο του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε φυσικό μέγεθος, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Βελγίδα καλλιτέχνη Isabelle de Borchgrave και έχει κεντρική θέση στη συλλογή «Wedding of the Century» («Ο γάμος του αιώνα»).

Οι επισκέπτες μπορούν να βαδίσουν παράλληλα με την ουρά μήκους 7,6 μέτρων που φυλάσσεται σε γυάλινη βιτρίνα.

Δύο ακόμα συλλογές της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται σε 12 θεματικές αίθουσες, είναι οι «Ίνδαλμα της μόδας» («Fashion Icon») και «Έφυγες πολύ νωρίς: Επιμνημόσυνη δέηση» («Gone Too Soon: A Memorial»).

Δείτε επίσης