Κόσμος

Ενεργειακή κρίση: «Ανεπαρκείς οι προτάσεις», λέει ο Σαρλ Μισέλ «αδειάζοντας» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπερβεί τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Ενεργειακή κρίση: «Ανεπαρκείς οι προτάσεις», λέει ο Σαρλ Μισέλ «αδειάζοντας» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αιχμές αναφορικά με την πολιτική της Κομισιόν απέναντι στην ενεργειακή κρίση αφήνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει πιο ουσιαστικά μέτρα.

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να υπερβεί τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

«Είναι καλές προτάσεις, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα σχέδια της ΕΕ να μειώσει τις τιμές της ενέργειας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε πει ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι' αυτό το θέμα».

«Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις» είχε προσθέσει.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές» είχε πει επίσης.

Δείτε επίσης