Κόσμος

Ελισάβετ: Η πολύπαθη Βρετανία αποχαιρετά τη Βασίλισσά της - «Φρούριο» το Λονδίνο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δείτε live τις αφίξεις 2.000 καλεσμένων στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ – Δείτε live την προσέλευση των υψηλών προσκεκλημένων στο Αββαείο του Γουέστμινστερ – Στις 13:00 η κηδεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή πριν από 10 ημέρες.

Το λαϊκό προσκύνημα που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.30 το πρωϊ ώρα Ελλάδας, ενώ στις 10 άνοιξαν οι πύλες του Αββαείου του Γουέστμινστερ προκειμένου να ξεκινήσει η άφιξη των προσκεκλημένων.

2.000 καλεσμένοι αναμένεται να παραστούν στην τελετή, ανάμεσά τους ηγέτες κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών, η ευρύτερη οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ, εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

Προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η προσέλευση των προσκεκλημένων, οι αφίξεις ξεκίνησαν τρεις ώρες πριν την τελετή. Οι περισσότεροι καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα φθάσουν με λεωφορεία, καθώς η κίνηση στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί και φυσικά για λόγους ασφαλείας.

Θα επιτραπούν κάποιες εξαιρέσεις, όπως στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ οι οποίοι θα καταφθάσουν με την προεδρική λιμουζίνα το γνωστό The Beast, για λόγους ασφαλείας. Με δικό του αυτοκίνητο θα φθάσει και ο πρόεδρος του Ισραήλ, επίσης για λόγους ασφαλείας. Αναμένεται και για άλλους να γίνουν εξαιρέσεις, αλλά η πλειοψηφία των ηγετών θα φθάσει στην εκκλησία με λεωφορείο, όπως όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι.

Δρακόντεια μέτρα στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Εντωμεταξύ τα μέτρα είναι δρακόντεια, 10.000 αστυνομικοί είναι παντού ακρβολισμένοι στο Λονδίνο, ενώ σκύλοι της αστυνομίας ερευνούν σημείο προς σημείο το χώρο γύρω από την εκκλησία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύναξη ξένων ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, και το εγχείρημα, ως προς την αστυνομική φύλαξη συγκρίνεται μόνο με αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως σημειώνουν τα βρετανικά ΜΜΕ οι δυνάμεις της αστυνομίας σήμερα είναι ισχυρότερες από αυτές που διατέθηκαν στη φύλαξη των αγώνων το 2012.

Δείτε επίσης