Κόσμος

Μαχσά Αμινί: Βίντεο και φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από το «φλεγόμενο» Ιράν

Σφοδρές αναταραχές για τη δολοφονία της Μαχσά - Βίαια, αιματηρά επεισόδια στη χώρα - Γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους και πετάνε τις μαντίλες τους

Βίντεο και φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από το «φλεγόμενο» Ιράν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr
Καζάνι που βράζει είναι το Ιράν τις τελευταίες ώρες από τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά, η οποία
πέθανε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα.
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της Μαχσά Αμινί ξέσπασε κατηγορώντας τις αρχές ότι ψέυδονται για τις συνθήκες θανάτου της κοπέλας.

Μιλώντας στο BBC Persia ο πατέρας της 22χρονης είπε ότι οι γιατροί δεν του επέτρεψαν να δει την κόρη του μετά τον θάνατό της. «Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα… όσο κι αν παρακάλεσα, δεν με άφησαν να δω την κόρη μου», είπε και υποστήριξε ότι η κόρη του είχε μώλωπες στα πόδια με το υπόλοιπο σώμα εκτός από το κεφάλι να είναι τυλιγμένο με σεντόνι. «Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν», είπε.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ωστόσο η οικογένεια της αναφέρει πως δεν υπήρχε ιστορικό στην οικογένεια.

Την ίδια ώρα, πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα ιρανικά ΜΜΕ έδειξαν την κοπέλα να καταρρέει σε ένα κέντρο «αναμόρφωσης» όπου την είχε μεταφέρει η Αστυνομία Ηθών για να λάβει «καθοδήγηση» σχετικά με την ενδυμασία της.
iran-diadiloseis__4_
iran-diadiloseis__5_

31 νεκροί από την «επανάσταση των γυναικών» - Συλλήψεις ζητούν οι Φρουροί της Επανάστασης


Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε σήμερα η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.


«Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (...) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων.


iran-diadiloseis__3_
iran-diadiloseis__2_
iran-diadiloseis__1_

Δείτε επίσης