Κόσμος

Μπανγκλαντές: Τους 61 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο πορθμείου σε ποταμό την Κυριακή

Η τραγωδία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στη χώρα

Μπανγκλαντές: Τους 61 έφτασαν οι νεκροί από το ναυάγιο πορθμείου σε ποταμό την Κυριακή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι πνίγηκαν και πολλοί άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με σημερινό, νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, μετά ο ναυάγιο την Κυριακή πορθμείου σε ποταμό του βόρειου Μπανγκλαντές, στο οποίο επέβαιναν ινδουιστές προσκυνητές.

«Επαναλάβαμε τις έρευνες σήμερα το πρωί και οι διασώστες εντόπισαν μερικά ακόμη πτώματα (…) Υπάρχουν ακόμη κάποιοι αγνοούμενοι», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομία της πόλης Μπόντα, ο Σουζάι Κουμάρ Ρόι.

Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα από τους διασώστες στον ποταμό Καροτόγια, όπου βυθίστηκε το πλοίο.

Ο Αμπντούρ Ραζάκε, επιθεωρητής της αστυνομίας, δήλωσε ότι τουλάχιστον 30 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες και 17 παιδιά, κάποια μόλις 4 ετών.

«Ορίστηκε επιτροπή η οποία θα ερευνήσει το δυστύχημα», πρόσθεσε.

Στο πορθμείο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 90 άνθρωποι -- αριθμός τριπλάσιος από τον επιτρεπόμενο -- στην πλειονότητά τους ινδουιστές προσκυνητές.

Δεκάδες συγγενείς των επιβατών παρέμεναν σήμερα στις όχθες του ποταμού αναζητώντας νέα των αγνοούμενων.

«Τρεις γυναίκες της οικογένειάς μου αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του πλοίο», δήλωσε ο Μπικάς Τσάντρα. «Σήμερα βρήκαμε μία το πρωί, περίπου στις 10, η οποία είχε διασωθεί νωρίτερα. Όμως ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει τις άλλες δύο», πρόσθεσε.

Η τραγωδία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί στη χώρα των 170 εκατομμυρίων κατοίκων. Τον Δεκέμβριο, πάνω από 40 άνθρωποι χάθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά πάνω σε φέρι γεμάτο κόσμο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τον Ιούνιο του 2021, άλλο φέρι βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση με άλλο πλοίο, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 32 νεκρούς επισήμως.

Τον Απρίλιο του 2021, τουλάχιστον 34 άνθρωποι πέθαναν όταν άλλο παραφορτωμένο πορθμείο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και βυθίστηκε σε ποταμό, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Ντάκα.

Και τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2015, και αυτή την περίπτωση όταν φέρι με υπεράριθμους επιβάτες συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο δυτικά της πρωτεύουσας.

Δείτε επίσης