Κόσμος

Ινδία: 26 οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια – Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων

Οι έρευνες διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας

Ινδία: 26 οι νεκροί από τη χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια – Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρεις ημέρες μετά τη χιονοστιβάδα που παρέσυρε μια ομάδα ορειβατών στα Ιμαλάια, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται καθώς οι ινδικές αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 26 πτώματα και οι έρευνες διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Τα θύματα είναι 24 μαθητευόμενοι ορειβάτες και οι δύο εκπαιδευτές τους, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ορειβασίας Νεχρού και εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, οι έρευνες θα ξαναρχίσουν αύριο Σάββατο.

Ένας από τους 32 διασωθέντες, ο Σουνίλ Λαλουάνι, επαίνεσε τους εκπαιδευτές για την ψυχραιμία τους αφού, όπως είπε, έσωσαν πολλές ζωές. «Βρισκόμασταν σε απόσταση 50-100 μέτρων από την κορυφή, με τους εκπαιδευτές μπροστά μας, όταν ξαφνικά μια χιονοστιβάδα παρέσυρε τους πάντες. Συνέβη μέσα σε δευτερόλεπτα και βρεθήκαμε σε μια ρωγμή στον παγετώνα. Καταφέραμε, όπως-όπως, να πάρουμε ανάσα… Χάρη σ’ αυτούς είμαστε ζωντανοί σήμερα», αφηγήθηκε.

Οι ορειβάτες παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα κοντά στην κορυφή του όρους Ντραουπάντι κα Ντάντα-2, σε υψόμετρο 4.880 μέτρων, στο κρατίδιο Ουταρακάντ της βόρειας Ινδίας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και η γνωστή αλπινίστρια Σαβίτα Κανσουάλ, που συμμετείχε στην ομάδα ως εκπαιδεύτρια. Πριν από μερικούς μήνες η Κανσουάλ πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ και του γειτονικού όρους Μακούλου μέσα σε διάστημα μόλις 16 ημερών, που συνιστά ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών.

Δείτε επίσης