Κόσμος

ΗΠΑ: Θύμα κυβερνοπειρατείας έπεσε η εφημερίδα New York Post

Την χάκαρε υπάλληλος της

ΗΠΑ: Θύμα κυβερνοπειρατείας έπεσε η εφημερίδα  New York Post
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Υπάλληλος της ταμπλόιντ χάκαρε το twitter της εφημερίδας και ανάρτησε μηνύματα που ζητούσαν να δολοφονηθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Η New York Post έπεσε θύμα πειρατείας» ανέφερε η ίδια η εφημερίδα αφού, προφανώς, ανέκτησε τον έλεγχο του λογαριασμού της στο Twitter.

«Η έρευνα της New York Post δείχνει ότι οι μη εγκεκριμένες ενέργειες διαπράχθηκαν από έναν υπάλληλο και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα» δικαιολογήθηκε η συντηρητική εφημερίδα σε ανακοίνωση της που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τις πρωινές ώρες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της NYP στο Twitter μηνύματα που προέτρεπαν τον κόσμο να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή τη Δημοκρατική βουλευτίνα της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές. Οι αναρτήσεις είχαν το συνηθισμένο στυλ των μηνυμάτων που ανεβάζει η εφημερίδα, η οποία ανήκει στη News Corp, την «αυτοκρατορία» των μέσων ενημέρωσης του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μια ανάρτηση ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Αφροαμερικανού δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς περιείχε έναν υπερσύνδεσμο που οδηγούσε σε ένα άρθρο με τον ίδιο τίτλο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BuzzfeedNewsm, Ντέβιντ Μακ.

«Ο υπάλληλος απολύθηκε» διαβεβαίωσε η διεύθυνση της NYP, διευκρινίζοντας ότι κατέβηκε αμέσως το «καταδικαστέο» περιεχόμενο από τον ιστότοπό της και από τους λογαριασμούς της στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Δείτε επίσης