Κόσμος

Μασκ: Διαψεύδει μετά τα επικριτικά σχόλια - «Αυτό είναι ψευδές - Δεν δημοσίευσα σύνδεσμο στους New York Times!» είπε

Το άρθρο αφορά την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι. Οι κινήσεις του νέου αφεντικού του Twitter προκαλούν σκεπτικισμό

Μασκ:  Διαψεύδει μετά τα επικριτικά σχόλια - «Αυτό είναι ψευδές - Δεν δημοσίευσα σύνδεσμο στους New York Times!» είπε για το άρθρο σχετικά με την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Έλον Μασκ μόλις αγόρασε το Twitter άρχισε να τροφοδοτεί – και με δηλώσεις και έμπρακτα – τς ανησυχίες για το πού θα πάει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατ' αρχήν έστρωσε το... χαλί για την επιστροφή του Ντόναλντι Τραμπ στην πλατφόρμα από την οποία είχε εκδιωχθεί πέρυσι μετά τα γεονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που προβληματίζει. Είναι και το «ξήλωμα» της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, μέσα στην οποία ήταν η επικεφαλής τμήματος εφαρμογής πολιτικής η οποία θεωρείται ότι είχε ρόλο στη λήψη της απόφασης για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ..

Με όλα αυτά, λένε οι επικριτές του είναι σαν να έδωσε κατά κάποιο τρόπο το «ελευθέρας» για την αύξηση της ακροδεξιάς ρητορικής και γενικά του λόγου μίσους. Το μέσο ξαφνικά έχει γίνει στόχος συντονισμένων επιθέσεων από «τρολ» που διαδίδουν περιεχόμενο μίσους, παραδέχονται και οι υπεύθυνοί του.

Και την Κυριακή, είχαμε το πρώτο δείγμα αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς.

«Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα να εξαπατούν», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στην επίθεση στον Πολ Πελόζι, αναρτώντας ένα σύνδεσμο από τον συντηρητικό ιστότοπο Santa Monica Observer, ο οποίος διέδωσε μη επαληθευμένες πληροφορίες για την επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι.

Ο ιστότοπος είναι γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας και τις ψευδείς πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Μασκ αντιδρούσε σε ένα tweet της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, που στηλίτευε τις θεωρίες συνωμοσίας που προωθούνται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Τελικά διέγραψε το επίμαχο tweet μετά την κατακραυγή που προκάλεσε.

Πάντως ο Έλον Μασκ λίγο αργότερα με tweet του διέψευσε ότι δημοσίευσε συνωμοσιολογικό άρθρο που έκανε αβάσιμους ισχυρισμούς για την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι.

«Αυτό είναι ψευδές - Δεν δημοσίευσα σύνδεσμο στους New York Times!», γράφει ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter.

Δείτε επίσης