Κόσμος

Νέα fake news από τον Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας, θα απαντήσουμε»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστηρίζει πως η χώρα μας «προκαλεί μέρα και νύχτα»

 Νέα fake news από τον Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας, θα απαντήσουμε»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανεβάζει και άλλο την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας διαδίδοντας, μάλιστα, και νέα fake news.

Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι οι Έλληνες λιμενικοί «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας». και πρόσθεσε πως: «Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα»

Σε νέες του δηλώσεις του, ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική πλευρά είναι εκείνη που «προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους» ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει προσπαθήσει να επιλύσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μέσω του διαλόγου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο.

Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη.

Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, ''συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος''. Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

''Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε''. Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. ''Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία'', τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Δείτε επίσης