Κόσμος

Ουκρανία: Τέθηκε σε ισχύ η μονομερής ρωσική εκεχειρία

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του τηρούν την 36ωρη εκεχειρία, κατηγορώντας την Ουκρανία για βομβαρδισμό ρωσικών στρατιωτικών θέσεων

Ουκρανία: Τέθηκε σε ισχύ η μονομερής ρωσική εκεχειρία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια μονομερής ρωσική εκεχειρία στην Ουκρανία την οποία διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρο το μέτωπο από το μεσημέρι ώρα Μόσχας (11:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

"Σήμερα το μεσημέρι, το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής", μετέδωσε το κρατικό ρωσικό Πρώτο Κανάλι. "Θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου."

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του τηρούν την 36ωρη εκεχειρία, κατηγορώντας την Ουκρανία για βομβαρδισμό ρωσικών στρατιωτικών θέσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός των 36 ωρών που διατάχθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε απορρίψει την πρόταση εκεχειρίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι επιδιώκει μια εκεχειρία προκειμένου να σταματήσει την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονμπάς και να ενισχύσει τις δυνάμεις κατοχής.

«Θέλουν τώρα να εκμεταλλευθούν ως πρόφαση τα Χριστούγεννα, έστω και για λίγο, προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση των ανδρών μας στο Ντονμπάς και να φέρουν εξοπλισμό, πυρομαχικά και επίστρατους», είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Τι θα τους αποφέρει αυτό; Μόνο ακόμη μια αύξηση στις μέχρι σήμερα απώλειές τους», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι ο πόλεμος «θα τελειώσει μόνο όταν αποχωρήσουν οι στρατιώτες σας ή τους εκδιώξουμε».

Δείτε επίσης