Κόσμος

Συνάντηση Σχοινά με θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης

«Επίθεση στις ευρωπαϊκές αξίες η ρωσική επιθετικότητα»,τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ. Οι οκτώ θρησκευτικοί ηγέτες συζήτησαν και για την μετανάστευση

Συνάντηση Σχοινά με θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο αντίκτυπός του στις ζωές των ευρωπαίων πολιτικών ήταν μεταξύ των θεμάτων συζήτησης κατά την συνάντηση υψηλού επιπέδου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας συμμετείχε μέσω βιντεομηνύματος, στη συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος και ο ειδικός απεσταλμένος για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων εκτός ΕΕ Φρανς βαν Νταλ.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «κατά την ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία. Η φετινή ημέρα μνήμης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας αποτελεί επίθεση στις βασικές ευρωπαϊκές μας αξίες και θέτει υπό αμφισβήτηση το ίδιο το θεμέλιο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας. Η συνάντησή μας ήταν μια ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των θρησκευτικών μας ηγετών και να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που θέτει ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Οι οκτώ θρησκευτικοί ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, την ενεργειακή κρίση και τις κοινωνικές της συνέπειες και τον αντίκτυπο τους στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

Δείτε επίσης