Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία έχει την απόλυτη στήριξή μας

Οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν έγιναν ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας, στις 3 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες

Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία έχει την απόλυτη στήριξή μας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σήμερα, ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας την ερχόμενη εβδομάδα, ότι η Ουκρανία έχει την απόλυτη στήριξη του μπλοκ και ότι το Κϊεβο πρέπει να υπερισχύσει των ρωσικών επιθέσεων για να υπερασπιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η Ουκρανία «αγωνίζεται για τις κοινές αξίες μας, αγωνίζεται για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των αρχών της Δημοκρατίας και αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτό τον πόλεμο», είπε.

Η φον ντερ Λάιεν και οι επίτροποι της ΕΕ έχουν οργανώσει μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας, στις 3 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η φον ντερ Λάιεν έκανε έκκληση για την μετάβαση της Γερμανίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για περιβαλλοντικούς λόγους και για να μειώσει τα έσοδα της Ρωσίας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιστροφή στην εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στη δυτική Γερμανία--όπου βρίσκεται η Κολωνία, το Ντίσελντορφ και το Ντόρτμουντ--έχει όλες τις προϋποθέσεις για να βγει ισχυρότερο από αυτή τη μετάβαση προς τις καθαρές τεχνολογίες, είπε και κατέληξε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «θεώρησε ότι μπορεί να μας εκβιάζει με την εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το φυσικό αέριο», αλλά η Γερμανία βρήκε γρήγορα εναλλακτικές πηγές.

Δείτε επίσης