Κόσμος

Αλί Ονανέρ: Η ευγνωμοσύνη του Πρέσβη για την αποστολή βοήθειας από Γαλλία και Ελλάδα

«Είμαστε ικανοποιημένοι που σήμερα η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα μας στηρίζει», δήλωσε

Αλί Ονανέρ: Η ευγνωμοσύνη του Πρέσβη για την αποστολή βοήθειας από Γαλλία και Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ευγνωμοσύνη του προς την Γαλλία και την Ελλάδα για την αποστολή βοηθείας στην σεισμόπληκτη Τουρκία, εξέφρασε ο πρέσβης Τουρκίας μιλώντας στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Α2, κατά την διάρκεια εκπομπής για τις ανάγκες της χώρας του μετά την επίσκεψη του φονικού εγκέλαδου.

Ο Τούρκος Αλί Ονανέρ, πρέσβης της χώρας του στην Γαλλία, ρωτήθηκε επίσης από τον δημοσιογράφο για το αν είναι, πιο συχνά, οι δραματικές καταστάσεις που φέρνουν κοντά τους λαούς, λαμβάνοντας την καταφατική απάντηση.

«Έχετε δίκιο. Σε τέτοιες καταστάσεις κανείς δεν έχει το χρόνο να σκεφτεί τις όποιες διενέξεις. Και έχουμε επίσης την εμπειρία του σεισμού του 1999, όταν με κάποιες εβδομάδες διαφορά είχαμε μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία και στην Ελλάδα και μπορέσαμε να παράσχουμε βοήθεια στη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και η Ελλάδα μας στήριξε κι εκείνη», δήλωσε ο Αλί Ονανέρ.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι είπε όπως και σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση, ότι «είμαστε ικανοποιημένοι που σήμερα η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα μας στηρίζει».

Κατά την σημερινή σύνοδο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στους περισσότερους από 5.000 νεκρούς από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

«Η Γαλλία κινητοποιείται με τους εταίρους της για να παράσχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες πληθυσμούς» και «οι γαλλικές ομάδες διάσωσης βρίσκονται επί τόπου για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, έρευνας και βοήθειας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ.

Δείτε επίσης