Κόσμος

Ρωσία: Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη

Είχαν διακοπέι μέχρι νεοτέρας το πρωί της Δευτέρας - Δεν αποσαφηνίστηκε ο λόγος

Ρωσία: Ξανάρχισαν οι πτήσεις προς Αγία Πετρούπολη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πριν από λίγη ώρα, οι πτήσεις ξανάρχισαν με προορισμό το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ria.

Το πρωί της Δευτέρας, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την αναστολή τους μέχρι νεωτέρας, καθώς στην περιοχή είχε εντοπιστεί ιπτάμενο αντικείμενο, αγνώστου ταυτότητας, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ως αυτή την ώρα δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο για τους λόγους της αναστολής ή για τον τρόπο έρευνας του άγνωστου αντικειμένου.
Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας). Πάντως, ο λόγος της απόφασης δεν διευκρινίστηκε.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παρέμενε κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Μεταξύ άλλων, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται πως επηρεάζει επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που πρέπει να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

Δείτε επίσης