Κόσμος

Κροατία: Κατάσχεση κοκαΐνης 745 κιλών εκτιμώμενης αξίας 20 εκατ. ευρώ στη Ριέκα

Πρόκειται για «κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε ποτέ στην ιστορία της χώρας των Βαλκανίων

Κοκαΐνη, Κροατία, Ναρκωτικά,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κροατική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την κατάσχεση 745 κιλών κοκαΐνης κρυμμένης σε εμπορευματοκιβώτια στο βόρειο λιμάνι Ριέκα (Αδριατική) σε ενάμισι μήνα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί ποτέ στην ιστορία της χώρας των Βαλκανίων.

Η αξία λιανικής πώλησης της λευκής σκόνης εκτιμάται πως θα έφθανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η ποσότητα του ναρκωτικού προερχόταν από τη νότια Αμερική. Οι τρεις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο είναι η Κολομβία, η Βολιβία και το Περού.

Ο Χάρι Μπρναντ, επικεφαλής της αστυνομίας στο καντόνι Πρίμορσκο-Γκόρανσκα, έκανε λόγο για «κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας», προσθέτοντας πως «ανάλογα με το φορτίο, η καθαρότητά της κυμαινόταν από το 80 ως το 90%».

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters, ο κ. Μπρναντ πρόσθεσε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί στο λιμάνι Ριέκα σχεδόν 900 κιλά κοκαΐνης και ότι η αστυνομία της περιοχής συνεργάζεται στενά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) και με τον Οργανισμό της ΕΕ για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου (Ευρωπόλ).

Δείτε επίσης