Κόσμος

BBC: Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο

«Πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» ανέφερε σε δήλωσή της η σύζυγός του

BBC,  Χιου Έντουαρντς, σκάνδαλο, καταγγελία, φωτογραφίες, πορνογραφία, σύζυγος, ανακοίνωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Χιου Έντουαρντς (Huw Edwards) κατονομάστηκε ως ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται ότι πλήρωνε ένα νεαρό άτομο για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Από την πλευρά της, η σύζυγός του, Βίκι Φλιντ, δήλωσε πως ο σύζυγός της «υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα» και πως βρίσκεται σε κλινική όπου δέχεται βοήθεια. Η ίδια ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς της.

Ακολουθεί η δήλωσή της:

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον “παρουσιαστή του BBC” κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου, Χιου Έντουαρντς, μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας.

Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας.

Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά τεκμηριωμένο, έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει σημαντικά τα πράγματα, έχει υποστεί άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει περίθαλψη σε νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει εκεί για το μέλλον.

Μόλις γίνει αρκετά καλά, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί.

Για να είμαστε σαφείς, ο Χιου πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασής του θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα ανατρεπτικά γεγονότα.

Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό».

Η αστυνομία του Λονδίνου από την πλευρά της ανέφερε ότι δεν φαίνεται να έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα σε αυτή την υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Την περασμένη Παρασκευή η εφημερίδα Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατηγόρησε έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο παιδί της, 17 ετών στην αρχή των γεγονότων - χωρίς να αποσαφηνίζεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι - με αντάλλαγμα «πρόστυχες φωτογραφίες» πορνογραφικού περιεχομένου. Η μητέρα δήλωσε αγανακτισμένη από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής συνέχισε τις εκπομπές στην τηλεόραση για αρκετές εβδομάδες ενώ η ίδια είχε ενημερώσει το BBC για τις κατηγορίες αυτές στις 19 Μαΐου.

Μέχρι σήμερα, το όνομα του παρουσιαστή δεν είχε αποκαλυφθεί και το BBC είχε ανακοινώσει ότι έθεσε τον παρουσιαστή σε διαθεσιμότητα την περασμένη Κυριακή.

Δείτε επίσης