Κόσμος

Πρόκληση Ερντογάν: Αναγνώριση της ανεξαρτησίας Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου

Σε νέα δήλωση-πρόκληση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, λίγο πριν από τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερντογάν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιμένει στους υψηλούς τόνους ο Ταγίπ Ερντογάν και δεν δίστασε στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!

Λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Τετάρτη στις 18:00, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για την πολιτική που ακολουθούν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας έντονη κριτική ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ζήτησε την αλλαγή δομής οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ κι είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητας, και αφήνοντας αιχμές προς τη Δύση είπε:

«Κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς».

Επίσης, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό», ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στους Παλαιστίνιους που «παλεύουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

O Ερντογάν τόνισε, ακόμη, ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, ειδικά εντός των Ηνωμένων Εθνών, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και δήλωσε:

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς την ειρήνη και την ασφάλεια»…

Δείτε επίσης