Κόσμος

Abercrombie & Fitch: Άνδρες για σεξ εκμεταλλευόταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της!

Το οργανωμένο δίκτυο προμήθευε τον Μάικ Τζέφρις και τον Βρετανό σύντροφο του με νεαρούς άνδρες…

Abercrombie & Fitch
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κατηγορίες από άνδρες ότι τους εκμεταλλευόταν σεξουαλικά αντιμετωπίζει ο 79χρονος Μάικ Τζέφρις, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο Βρετανός σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ.

Έρευνα του BBC ανακάλυψε ότι ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο χρησιμοποιούσε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για τις εκδηλώσεις με το ζευγάρι…

Οκτώ άνδρες δήλωσαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις, ορισμένοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν ή τους κακοποίησαν.

Ο μεσάζων του ζευγαριού αρνήθηκε κάθε αδίκημα και δήλωσε ότι οι άνδρες πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις «με τα μάτια τους ορθάνοιχτα», ενώ η εταιρεία Abercrombie & Fitch (A&F) στην οποία ανήκει επίσης η μάρκα Hollister - δήλωσε ότι είναι «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη».

Δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ, οι οποίοι εξέτασαν έγγραφα και μαρτυρίες που αποκάλυψε το BBC ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων.

Οι μισοί από τους άνδρες που μίλησαν στο BBC για τη στρατολόγησή τους ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρχικά παραπλανηθεί σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων, ενώ άλλοι είπαν ότι κατάλαβαν ότι οι εκδηλώσεις θα ήταν σεξουαλικές, αλλά όχι ακριβώς τι αναμενόταν από αυτούς.

Αρκετοί είπαν στο BBC ότι ο μεσάζων ή άλλοι έθεσαν την πιθανότητα ευκαιριών για μόντελινγκ με την A&F, μάλιστα ένας από τους άνδρες είπε ότι ο μεσάζων τού «ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα συναντιόμουν με την Abercrombie & Fitch ή τον Μάικ Τζέφρις».

Ένα πρώην μοντέλο δήλωσε στο BBC ότι στρατολογήθηκε για να συμμετάσχει σε μια από τις εκδηλώσεις του Τζέφρις όταν ήταν 22 ετών, από ένα μεγαλύτερο μοντέλο, και είπε ότι τον υποστήριζε οικονομικά εκείνη την εποχή, οπότε ένιωθε υποχρεωμένος.

Όταν έφτασε στην εκδήλωση, αισθάνθηκε πίεση να «αποδώσει», και ένας από τους άλλους άνδρες του έκανε στοματικό σεξ, ενώ ο Τζέφρις και ο Σμιθ τον παρακολουθούσαν, είπε.

«Αυτό δεν ήταν επιλογή μου» δήλωσε για το γεγονός.

«Ήταν η προσεκτική χειραγώγησή μου από μια ομάδα μεγαλύτερων ανδρών, που ήξεραν ακριβώς τι έκαναν επειδή το είχαν ξανακάνει».

Δείτε επίσης