Ιταλία: Τραγωδία στη Βενετία με 21 νεκρούς και 4 σοβαρά τραυματίες - Πώς έπεσε το λεωφορείο από τη γέφυρα
Στο πένθος βυθίστηκε όλη η χώρα από το φρικτό τροχαίο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ιταλία από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ στην Βενετία, όταν λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών έπεσε από τη γέφυρα Μέστρε στο κενό, παρασύροντας στον θάνατο 21 ανθρώπους.
Την ίδια στιγμή άλλοι 18 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί με τους 4 εξ αυτών να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή καθώς η κατάσταση τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ανάμεσα στους τραυματίες φέρεται να είναι και δύο παιδιά.
Οι αρχές της Ιταλίας αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βενετία, ενώ ο δήμαρχος της πόλης έχει κηρύξει την Τετάρτη, ημέρα πένθους στην πόλη του.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοιραίο λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την γέφυρα και άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα κάποιοι επιβάτες να απανθρακώθηκαν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την γέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.
Παράλληλα, ο δήμαρχος της Βενετίας, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια». Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.
Ο οδηγός ήταν Ιταλός, σαράντα ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι εκτός από Ουκρανούς πολίτες (δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες) στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.
Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας, με 21 νεκρούς που δυστυχώς δεν αποκλείεται να αυξηθούν.