Κόσμος

Πολιτικός σάλος: «Αξιολύπητη συμπεριφορά» λένε οι Εργατικοί για την απρέπεια Σούνακ

Βαρείς χαρακτηρισμοί από την αντιπολίτευση για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σούνακ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρωτοφανή κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του, γιατί διαφωνεί μαζί του για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το ραντεβού Μητσοτάκη-Σούνακ ακυρώθηκε τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον σερ Κιρ Στάρμερ, ηγέτη της Αντιπολίτευσης και των Εργατικών, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη στο θέμα των Γλυπτών και έχει πει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της Αθήνας.

Η κίνηση Σούνακ έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο, με την αντίδραση των Εργατικών να είναι οξύτατη.

«Η συμπεριφορά του κ. Σούνακ ήταν “αξιολύπητη”» σχολίασε μια πηγή των Εργατικών στο BBC, ενώ μια άλλη πηγή σημείωσε: «Τι παράξενο θέατρο πολιτιστικού πολέμου»…

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στο Βloomberg.

Δείτε επίσης