Κόσμος

Αποφυλακίστηκαν άλλοι 30 Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ

Αποφυλακίστηκαν άλλοι 30 Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην απελευθέρωση 30 Παλαιστινίων κρατουμένων όλοι τους γυναίκες και νέοι κάτω των 19 ετών, προχώρησε απόψε το Ισραήλ αφότου η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ απελευθέρωσαν δέκα Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία του Ισραήλ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε πλάνα στα οποία διακρίνεται το λεωφορείο που μετέφερε τους Παλαιστίνιους να αναχωρεί από τη φυλακή Όφερ με προορισμό την πόλη Μπεϊτούνια της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με συμφωνία από την περασμένη Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει περίπου 10 Ισραηλινούς ομήρους, γυναίκες και παιδιά που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου από το Ισραήλ. Σε αντάλλαγμα, οι ισραηλινές αρχές απελευθερώνουν τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Νωρίτερα στην απελευθέρωση 12 ομήρων της Χαμάς – δέκα Ισραηλινών και δύο υπηκόων άλλων χωρών, οι οποίοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), ανακοίνωσε, το βράδυ της Τρίτης (28.11), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν απόψε είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη (17 ετών).
Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επιβεβαίωσε ότι είδε μόνο γυναίκες στα οχήματα της ΔΕΕΣ, αφότου ολοκληρώθηκε η παράδοση των ομήρων από μασκοφόρους μαχητές της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Δείτε επίσης