Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν θέλoυν πόλεμο με το Ιράν

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε με αντίποινα για τους τρεις νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

ΗΠΑ: Δεν θέλoυν πόλεμο με το Ιράν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως το Ιράν επιδιώκει πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως ούτε η Ουάσινγκτον θέλει πόλεμο.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον βάσης στην Ιορδανία, κοντά στα συριακά σύνορα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, με την Ουάσινγκτον να την αποδίδει σε φιλοϊρανούς μαχητές.

Η Σινγκ κατηγόρησε το Ιράν ότι επέτρεψε σε ομάδες να επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε ότι η τελευταία επίθεση φέρει το «αποτύπωμα» της υποστηριζόμενης από το Ιράν Κατάεμπ Χεζμπολάχ. «Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα αναλάβουμε δράση και θα απαντήσουμε στις επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας», τόνισε.

«Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν», διαβεβαίωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς να διευκρινίσει εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πρόθεση να πλήξει ιρανικό έδαφος μετά τον θάνατο των τριών Αμερικανών στρατιωτών.

«Η επίθεση αυτή αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, και αυτό απαιτεί μια απάντηση», δήλωσε.

Μπάιντεν: Αντίποινα για τους τρεις νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε με αντίποινα για τους τρεις νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

«Σήμερα, η Αμερική θρηνεί. Τη χθεσινή νύχτα, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», πρόσθεσε, με απειλητικό τόνο.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε ότι 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν σε αυτή τη βάση, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι επί του παρόντος «ξέρουμε ότι αυτό έγινε από μια ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ».

Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, «έθεταν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια για την ασφάλεια των Αμερικανών συμπατριωτών τους και των συμμάχων και εταίρων μας με τους οποίους πολεμάμε την τρομοκρατία».

Δείτε επίσης