Κόσμος

Πρίγκιπας Χάρι: Η Αλ Κάιντα είχε σχέδιο δολοφονίας μου

Τι αναφέρουν έγγραφα που έφερε στο φως το Ανώτατο Δικαστήριο - Τι είπε ο ίδιος ο Δούκας του Σάσεξ.

Πρίγκιπας Χάρι, Αλ Κάιντα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρίγκιπας Χάρι, με εμφανή οργή και αφήνοντας αιχμές κατά του παλατιού, προχώρησε σε δηλώσεις που ανοίγουν ένα νέο κύκλο σεναριολογίας, υποστηρίζοντας ότι διέτρεχε μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή του απ' ό,τι η μητέρα του Νταϊάνα.

Ο... αποστάτης του Μπάκιγχαμ, Δούκας του Σάσεξ, βασίζει τις δηλώσεις του σε έγγραφα που έφερε στο φως το Ανώτατο Δικαστήριο και στα οποία γίνεται λόγος για ρατσισμό και εξτρεμισμό στην περίπτωση των απειλών που αφορούν τον Χάρι.

Όπως διατείνεται ο Χάρι, η οικογένειά του, η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά του Άρτσι και Λίλιμπετ, δεν ήταν ασφαλείς από τη στιγμή που υποβαθμίστηκε η ειδική ασφάλεια που παρέχεται από το παλάτι.

Απορρίφθηκε η αίτηση του Χάρι κατά του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών

Στα δικαστικά έγγραφα, στα οποία υπογραμμίζονται οι απειλές για τις οποίες μιλά ο Χάρι, επισημαίνεται ότι η εξτρεμιστική Αλ Κάιντα είχε σχέδιο δολοφονίας του πρίγκιπα, αφού ο τελευταίος έγραψε για τη δολοφονία 25 μαχητών Ταλιμπάν στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Spare τον Ιανουάριο του 2023.

Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απορρίφθηκε η αίτηση του Χάρι κατά του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών που υποβάθμισε, το 2020, - κατά τις επισκέψεις του 39χρονου στη Βρετανία - τον βαθμό της προσωπικής του ασφάλειας, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

«Είμαι σε μία θέση που κανείς δεν ήθελε να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια. Σήμερα, με το ρίσκο να είναι μεγαλύτερο, όσον αφορά στον ρατσισμό, κάποιος θα πρέπει να κριθεί υπεύθυνος εάν συμβεί κάτι» σημείωσε ο Χάρι.

Ο Δούκας του Σάσεξ, εστίασε στην ανάγκη επαναφοράς της υψηλής ασφάλειας αφού προηγουμένως αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες απειλές.

Δείτε επίσης