Πολιτική

Πώς φτάσαμε στην απόφαση Μητσοτάκη για αυστηρό lockdown

Το vradini.gr αποκαλύπτει το σχεδιασμό της κυβέρνησης, που οδήγησε στην ανακοίνωση των πιο αυστηρών μέτρων για τις επόμενες ημέρες

ÄÉÁÃÃÅËÌÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ)

Η συζήτηση, κατά πόσο η καθυστερημένη ελλάττωση των κρουσμάτων και των θανάτων οφείλεται σην αργή αντίδραση της κυβέρνησης μετά το καλοκαίρι, έχει ανοίξει καιρό. Όπως και να' χει οι ημέρες των γιορτών δεν προσφέρονταν για τέτοιες αποφάσεις, με αποτέλεσμα η πίεση στο σύστημα υγείας να μην έχει κοπάσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν καταλήξει πως δεν γίνεται να κλειστεί ο κόσμος με πολύ αυστηρά μέτρα στη διάρκεια των γιορτών, γι' αυτό περίμεναν να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα με την έλευση του νέου έτους.

Αφού λοιπόν πέρασε αρκετός καιρός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πάρει την ευθύνη επάνω του και με πολιτική απόφαση να παγώσει τα πάντα, μήπως προλάβουν να ανοίξουν τα σχολεία.

Πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού είναι λοιπόν το αυστηρό απαγορευτικό από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθούν ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις και να επιτευχθεί τελικά το άνοιγμα των σχολείων, στις 11 Ιανουαρίου.

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά, όπως εισηγούνται οι επιστήμονες, αλλά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σε αυτο το πλαίσιο, τα μέτρα που ανακοίνωσε εκτάκτως ο Στέλιος Πέτσας είναι, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, πιο αυστηρά από τα μέτρα που είχε προτείνει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Αυτή η παράμετρος καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, να θωρακίσει τη χώρα έναντι του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και στη συνέχεια θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Δείτε επίσης