Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανοίγει η αγορά τη Δευτέρα (vid)

«Κάθε δημοκρατική κυβέρνηση φεύγει ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της το βράδυ των εκλογών. Αυτό θα συμβεί και με τη δική μας κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÇ ÐÏËÉÔÉÊÇ Ó×ÅÔÉÊÁ ÌÅ ÔÇÍ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇ ÔÇÓ ÐÁÍÄÇÌÉÁÓ ÔÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Για τρίτη φορά έλαβε το λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια που διεξήχθη κατόπιν αιτήματός του, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Κάθε δημοκρατική κυβέρνηση φεύγει ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της το βράδυ των εκλογών. Αυτό θα συμβεί και με τη δική μας κυβέρνηση», απάντησε στον Γιάνη Βαρουφάκη που ήταν στο βήμα ακριβώς πριν.


Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι η Ελληνική Δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός βγήκε πιο ενισχυμένος από αυτή τη μακρά περιπέτεια, η ελληνική κοινωνία σήμερα σε πολλές εκφάνσεις της είναι πιο ώριμη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει απαντήσεις περισσότερο στην κ. Γεννηματά επισημαίνοντας πως έθεσε περισσότερα ζητήματα που χρήζουν απάντησης.

Αναφερόμενος στα εμβόλια επεσήμανε την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου που παίρνει το ρίσκο να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες με μία μόνο δόση. Αντέτεινε ότι η ελληνική πολιτεία θα έχει πάντα κάβα εμβόλια επειδή το εμβόλιο είναι διδοσικό και έτσι πρέπει να χορηγηθεί.

Πρόσθεσε ότι σημασία έχει να δοθεί έγκριση ώστε να βγαίνει μία περισσότερη δόση από κάθε φιαλίδιο, κάτι που θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα.


Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας παράλληλα στον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Απάντησε επίσης στην κ. Γεννηματά ότι 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.


Περνώντας στη συνέχεια στη λειτουργία του λιανεμπορίου, επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο εκτός από τις κόκκινες περιοχές και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες γιατί τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το άνοιγμα της αγοράς.

Στόχος είναι αν και κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση να εμποδίσουμε στο μέτρο του δυνατού μια άνοδο των κρουσμάτων, είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Οπλιστήκατε με όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού του κόμματός σας (vid)

Κ. Μητσοτάκης: Παράταση για ένα μήνα η κάλυψη ενοικίου κατά 80%

Μητσοτάκης: Φαίνεται πως ξεπεράσαμε τον σκόπελο των εορτών (vid)

Δείτε επίσης