Πολιτική

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στον Ελευθέριο Ζούρο

Είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

sak

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού», στον Ελευθέριο Ζούρο, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Ζούρος διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, καθώς και συνιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας, ενώ είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Απονέμοντας το βραβείο στον κ. Ζούρο, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι στα πενήντα χρόνια τής ευδόκιμης παρουσίας του στην έδρα, ενέπνευσε γενιές ολόκληρες φοιτητών και προσέθεσε: «Ταχθήκατε με πάθος στο έργο της διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό. Υπερασπιστήκατε με σθένος την αλήθεια και την ηθική της επιστήμης. Και βέβαια, με το έργο σας, εδραιώσατε τους στενούς δεσμούς της επιστήμης με την κοινωνία. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας, όταν μοναδικό όπλο του ανθρώπου απέναντι στην πανδημία είναι η καταφυγή στην επιστημονική γνώση. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα τον καλό».

Παρόντες στην τελετή απονομής του βραβείου ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία του βραβείου καθώς και ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.


https://twitter.com/PresidencyGR/status/1362037072316551169

Δείτε επίσης