Πολιτική

Παράταση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Τι είπε σχετικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Παράταση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

To γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση του σχολικού έτους τόνισε η Ζέττα Μακρή.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», είπε η υφυπουργός Παιδείας στο MEGA, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι λιγότερη από έναν μήνα.

Ακόμη τόνισε: «Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία».

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως.

Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών».

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες επεσήμανε ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Δείτε επίσης