Πολιτική

Διερευνητικές: Τι σηματοδοτεί πιθανή παρουσία Καλίν στον 62ο γύρο (vid)

«Δεν ξέρω αν θα είναι εδώ ο Καλίν. Εάν έρθει ο Καλίν δείχνει πόσο προσεκτικά παρακολουθεί ο Ερντογάν τις εξελίξεις», σημείωσε ο Άγγελος Συρίγος

kalin

Το τι σηματοδοτεί πιθανή έλευση του Ιμπραήμ Καλίν στην Ελλάδα μαζί με την τουρκική αντιπροσωπεία, για τον 62ο γύρο των διερευνητικών που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα (16 Μαρτίου) ανέλυσαν νωρίτερα σήμερα στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος και ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.

«Δεν ξέρω αν θα είναι εδώ ο Καλίν. Εάν έρθει ο Καλίν δείχνει πόσο προσεκτικά παρακολουθεί ο Ερντογάν τις εξελίξεις. Γιατί ο Ερντογάν έχει ως δεξί χέρι και κορυφαίο συνεργάτη τον Καλίν. Τυχόν παρουσία του Καλίν εδώ θα καπελώνει το τουρκικό ΥΠΕξ. Παράλληλα, δείχνει ότι έχει πρόθεση να ελέγχει τις διαδικασίες, και επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει τη δυνατότητα να ξεκουνήσει τις διαδικασίες ο Καλλίν» σημείωσε ο Άγγελος Συρίγος.

«Ο Καλίν συνομιλεί απευθείας με τον τούρκο πρόεδρο. Έτσι αν ο τούθρκος πρόεδρος επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω, θεωρητικά μπορεί να το κάνει» συμπλήρωσε.

H «ατζέντα» του Καλίν


«Ο κ. Καλίν συνοδεύει την ατζέντα του. Μετά το όργιο μεταξύ με τις παράνομες NAVTEX, το Τσεσμέ, μεταξύ 61ης και 62ης συνάντησης, έρχεται ο κ. Καλλίν, να μας πει ότι δεν λαμβάνει υπόψη αυτά που λέει ο υπουργός των Εξωτερικών μας. Και ότι δεν κάνουν μονοθεματική συζήτηση» δήλωσε ο Γιάννης Μάζης.

«Η Τουρκία προσπαθεί να μας δείξει ότι τίποτα από αυτά που ζητά δεν έχει αλλάξει. Και προσπαθεί να κερδίσει και στο blame game. Η Ελλάδα έχει όλα τα εργαλεία για να είναι εκείνη που θα κερδίσει στο blame game» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σχολεία


Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο Άγγελος Συρίγος υπογράμμισε, ότι λόγω της έξαρσης της πανδημίας δεν είναι γνωστό το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Δείτε επίσης