Πολιτική

Μητσοτάκης: Δυσφορία για υπουργούς του - Μήνυμα κόντρα στη χαλάρωση

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο επόμενος μήνας θα αποτελέσει βαρόμετρο για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα με ομαλό τρόπο

mitsot_grafei

«…(Τα self test) είναι, όμως, ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή. Και για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα όλους, πρώτα από όλα τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και όλους τους συναδέλφους, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Μία πολιτική επιλογή με ιδιαίτερη σημασία και ως προς την ουσία και ως προς την χρονική συγκυρία στην οποία γίνεται. Ο κ.Μητσοτάκης με αφορμή τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έκοψε κάθε συζήτηση περί συγκεκριμένων ημερομηνιών επαναλειτουργίας της αγοράς, εκφράζοντας την δυσφορία του για αρκετά από τα μέλη της κυβέρνησης του.

Η πραγματικότητα είναι ότι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είχε δείξει τις προθέσεις του. Στην συνεδρίαση του πρωινού καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του, έχοντας δει, από το προηγούμενο βράδυ, τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο τα οποία έκαναν λόγο για συγκεκριμένες ημερομηνίες ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Κάποια από αυτά τα σενάρια εδράζονταν σε εκτιμήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία χωρίς δεύτερη σκέψη δημοσιοποιούσαν τις θέσεις τους, στοιχείο που προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργού, καθώς εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό στέλνονται λάθος μηνύματα προς την κοινωνία σε μία στιγμή που απαιτούνται σοβαρές αποφάσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο επόμενος μήνας θα αποτελέσει βαρόμετρο για το κατά πόσο η χώρα θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα με ομαλό τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει ρητή εντολή να αποφεύγονται οι επικοινωνιακές «κορώνες», ζητώντας χαμηλούς τόνους.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι σιγά σιγά φαίνεται ότι η εικόνα της πανδημίας σταθεροποιείται στην κυβέρνηση κανείς δεν μιλάει για αποκλιμάκωσης της πανδημίας.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι δεν υπάρχει καμία χαλάρωση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί λάθος μήνυμα στους πολίτες. Κάτι που αν συμβεί ενδεχομένως να αποβεί μοιραίο για την όλη διαχείριση της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η λύση της δημόσιας παρέμβασης του κ.Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η παρέμβαση αυτή ουσιαστικά θα αποτελέσει οδηγό και για την εβδομάδα που έρχεται, κατά την οποία θα επιχειρηθεί μία προσεχτική διαχείριση του ανοίγματος των δραστηριοτήτων με τελικό στόχο την ολικό επαναλειτουργία αμέσως μετά το Πάσχα.

Δείτε επίσης