Πολιτική

Γεωργαντάς: Στόχος τα 2 εκατ. εμβόλια το μήνα - Διατέθηκαν περίπου 910.000 self test

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, η διαδικασία βαίνει με θετικό τρόπο» τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως πολύ λίγοι πολίτες δεν δήλωσαν αποτελέσματα

georgantas_giorgos

Για τον στόχο να χορηγούνται 2 εκατομμύρια εμβόλια τον μήνα μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Yφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς.

Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι και χθες το βράδυ 14/4 έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 910 χιλιάδες self test, διευκρίνισε ο υφυπουργός υπενθυμίζοντας πως από Δευτέρα έως και σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί προμηθεύονται 2 τεστ.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ένα επιδεικνύονται σήμερα ενώ το δεύτερο πρέπει να γίνει Κυριακή με τα αποτελέσματα του να αφορούν την Δευτέρα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, η διαδικασία βαίνει με θετικό τρόπο» τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως πολύ λίγοι πολίτες δεν δήλωσαν αποτελέσματα και σε πολλές περιπτώσεις από αυτές εκτιμάται πως υπήρξε αστοχία όσον αφορά την διαχείριση του συστήματος κι όχι απροθυμία.

Ο κος Γεωργαντάς επεσήμανε πως από Δευτέρα 26/4 τα self test θα γίνονται υποχρεωτικά σε πολλές κατηγορίες εργαζόμενων προσθέτοντας πως η συμπερίληψη των επαγγελματικών ομάδων στις οποίες ξεκίνησε να εφαρμόζεται αυτό, ως διαδικασία ξεκίνησε πολύ προσεκτικά και εν συνεχεία η στόχευση είναι το μέτρο να επεκταθεί σε περισσότερες επαγγελματικές ομάδες ώστε να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση όσο το δυνατόν περισσότερων δραστηριοτήτων.

«Σε αυτό μας βοηθά και η πορεία των εμβολιασμών και η δυνατότητα της αυτοδιάγνωσης» τόνισε.

Δείτε επίσης