Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο, παλεύει να κάνει αντιπολίτευση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν, ακόμα και εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο κ.Τσίπρας δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον βηματισμό του

syriza_koumoundourou

Η πραγματικότητα είναι ότι την ώρα που η ΝΔ καταγράφει μία σχετικά μικρή φθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έπρεπε να την εισπράττει δε δείχνει σημάδια ανόδου.

Ενάμιση χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και η κυβέρνηση χωρίς αμφιβολία περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της. Οι συνέπειες του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ένταση με την Τουρκία (Έβρος και Αιγαίο) έχουν προκαλέσει ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται σχεδόν σε κάθε έρευνα κοινής γνώμης και ήδη αρχίζει και συζητείται στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν, ακόμα και εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο κ.Τσίπρας δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τον βηματισμό του, μετά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου. Βασικός λόγος δείχνει να είναι η έλλειψη ανεύρεσης αφηγήματος, αφού φαίνεται να μην μπορεί να «πιάσει τον παλμό» της κοινωνίας.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα με το πως χειρίστηκε το ζήτημα της εστίασης. Την ώρα που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα ανοίξει με σχέδιο, οργανωμένα στους εξωτερικούς χώρους, με τις σχετικές ανακοινώσεις από τη συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων να είναι θέμα χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβισμένη στη λογική της κορωνοκαπηλείας λέει τα πάντα και τα αντίθετά τους.

Ακολουθεί μία αλλοπρόσαλλη λογική, καθώς τη μια χαρακτηρίζει τη συζήτηση περί ανοίγματος των χώρων εστίασης παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου) και την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης.

Είναι σαφές ότι επενδύει στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, νομίζοντας πως έτσι θα διασωθεί πολιτικά. Αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους, εξετάζοντας όπως οφείλει, όλες τις παραμέτρους, όχι για να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ΄αυτήν.

Πιθανότατα μία σαφής τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα με ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ' όλους για το συγκεκριμένο θέμα θα πρόσφερε πολλά περισσότερα και στο κόμμα του αλλά κυρίως στην κοινωνία που αυτή την στιγμή παλεύει να κρατηθεί όρθια.

Δείτε επίσης