Πολιτική

Ηλιόπουλος: Καλούμε τους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν παρά την κυβερνητική προσβολή και υποκρισία

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης έστρεψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

iliopoulos

Σε κάλεσμα στους νέους να εμβολιαστούν παρά την «κυβερνητική προσβολή και υποκρισία» των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον εμβολιασμό των νέων προχώρησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. «Είναι προσβολή και υποκρισία από την κυβέρνηση που υποστήριζε ότι βασικός λόγος μετάδοσης της πανδημίας ήταν η διασκέδαση των νέων ανθρώπων», τόνισε, μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ όπου εξήρε την κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη των πολιτών που έσπευσαν να εμβολιαστούν. Ο εκπρόσωπος τύπου υπογράμμισε ακόμη μια φορά πως «οι διεθνείς οργανισμοί και φορείς θεωρούν ως εστίες υπερμετάδοσης τα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας -όχι τους νέους ανθρώπους». «Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει στο μυαλό του τους ΔΑΠίτες και όχι τις νέες και τους νέους που μέσα στην πανδημίας εργάζονται σε σούπερ μάρκετ, delivery και τα κούριερ», σημείωσε.

Μάλιστα, ο Ν. Ηλιόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κόβει 25.00 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο, νομοθετεί ότι οι νέοι θα εργάζονται απλήρωτα 10ωρα με ατομικές συμβάσεις». Πρόσθεσε ότι είναι «προσβολή όταν στην συνέντευξη τύπου βλέπουμε κυβερνητικά στελέχη 40 ετών που έκαναν πλιάτσικο σε εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες». Χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε: «Η κυβέρνηση έχει πέσει έξω κατά 30% στις προβλέψεις της περί της υποτιθέμενης συλλογικής ανοσίας 70% στις αρχές καλοκαιριού και δεν ευθύνεται κανείς;». «Οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας είναι κάτω από 40% σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, αλλά για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ατομική ευθύνη για την κατάσταση δεν έχει ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής της», δήλωσε.

Εξήγησε, ακόμη, πως για την απόκλιση από τους στόχους των εμβολιασμών στη χώρα μας δεν φταίει το γεγονός ότι «δήθεν είχαμε εμβόλια και όχι πολίτες με θέληση να εμβολιαστούν», αλλά το ότι «ακόμη δεν έχουμε υποδομές για να ανταποκριθούμε στο μέγεθος των προκλήσεων της πανδημίας». «Ακόμη δεν έχουμε λύσει τα προβλήματα των κινητών μονάδων, ώστε να εμβολιαστούν συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, δεν έχει στηριχθεί ακόμη η πρωτοβάθμια υγεία, ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία μειώθηκε 600 εκατ. ευρώ μέσα στην πανδημία -όλα αυτά έχουν να κάνουν με το DNA της νεοφιλελεύθερης δεξιάς», σταχυολόγησε. Ακόμη, υπενθύμισε πως πέρυσι, στις 21 Μαΐου «ο Κ. Μητσοτάκης είχε αυτοανακυρηχθεί νικητής της πανδημίας, και έκτοτε καταγράψαμε την 3η χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη, θρηνήσαμε από τον Οκτώβριο, στο 2ο κύμα, πάνω από 12.000 συνανθρώπους μας, και είχαμε πάνω από 9 χιλ. θανάτους λόγω του ότι το ΕΣΥ έχει καταστεί μονοθεματικό».

Δείτε επίσης