Πολιτική

Το Μαξίμου αλλάζει τακτική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ - Έρχεται σκληρό ροκ

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν, επιμένουν κυβερνητικά στελέχη, εμφανιζόταν ότι δήθεν επιδιώκει την συναίνεση σε τομείς μεγάλων προκλήσεων

megaro_maximou

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι ο ανασχηματισμός και τα όσα έγιναν με τον ναύαρχο Αποστολάκη δεν άφησε καλή «γεύση», καθώς δεν προσέφερε στην κυβέρνηση επικοινωνιακούς πόντους μετά τις πυρκαγιές.

Στο ίδιο πλαίσιο θέλουν να απεμπλακούν από το «βραχυκύκλωμα» που προκάλεσαν οι συγκεκριμένοι χειρισμοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βιάζονται να βρουν τον άνθρωπο που θα ηγηθεί του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κάνει ήδη ορισμένες πρώτες σκέψεις. Ορισμένα ονόματα που έχουν βγει στο προσκήνιο απορρίπτονται από την κυβέρνηση, με αρμόδια στελέχη να ξεκαθαρίζουν ότι βιασύνη δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και περιθώριο για λάθη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει επισήμως να αλλάξει σελίδα. Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θα δώσει αυστηρές οδηγίες για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι αλλάζουν τακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση δύσκολα θα επιχειρήσουν να ζητήσουν εκ νέου την ανοχή ή την συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ , μια και όπως πιστεύουν ο Αλέξης Τσίπρας δεν την εννοεί.

Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν, επιμένουν κυβερνητικά στελέχη, εμφανιζόταν ότι δήθεν επιδιώκει την συναίνεση σε τομείς μεγάλων προκλήσεων, που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.

Το είχε κάνει ζητώντας -κατά την έξαρση της πανδημίας- την τοποθέτηση Υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. Το έκανε και πρόσφατα (25/8/2021) στη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών στη Βουλή για τις πυρκαγιές, αναφέροντας κατά λέξη: «Ελάτε να ξεκινήσετε εσείς με ευθύνη ως Κυβέρνηση το διάλογο για να οχυρώσουμε τη χώρα και τους πολιτες για να έχουμε μια πολιτική προστασία αντάξια και εφάμιλλη άλλων υπηρεσιών σε αλλες ευρωπαικες χωρες και μη…Όχι η κάθε Κυβέρνηση που ανεβαίνει να βάζει το δικό της στέλεχος όπως κάνατε εσείς».

Τώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη, υλοποιώντας τη βούληση του να να κάνει πράξη τη συναίνεση, αποφάσισε την υπουργοποίηση, όχι απλά και μόνο ενός προσώπου κοινής αποδοχής, αλλά ενός στελέχους προερχόμενου από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, τις πραγματικές τους προθέσεις.

Δείτε επίσης