Πολιτική

Ταξίδι Μητσοτάκη στην Γαλλία - Ενισχύεται ο Ελληνογαλλικός άξονας

Το ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στην γαλλική πρωτεύουσα προσδίδει νέα δυναμική στον λεγόμενο Ελληνογαλλικό άξονα

mitsotakis_macron

Δύο φορές μέσα σε δέκα μέρες θα τα πουν από κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις 27 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με αφορμή την έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου με θέμα τη Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ταξίδι όμως από μόνη της η επιλογή της ενίσχυσης των ελληνογαλλικών δεσμών λέει πολλά.

Δεν είναι σαφές αν θα πραγματοποιηθεί κάποιο γεύμα ή μια διμερής συνάντηση με άλλη μορφή στο περιθώριο των εγκαινίων όμως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι δύο άνδρες θα βρουν την ευκαιρία να τα πουν όπως συνέβη και στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στη Μασσαλία, για τη Σύνοδο για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Είναι σαφές ότι το ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στην γαλλική πρωτεύουσα προσδίδει νέα δυναμική στον λεγόμενο Ελληνογαλλικό άξονα.

Μία συνεργασία που έχει μπει «στο μάτι» της Άγκυρας και έχει σφραγιστεί από την ελληνική απόφαση για αγορά έξι επιπλέον Rafale.

Μην ξεχνάμε ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν φτάνει σήμερα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής των χωρών του μεσογειακού νότου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά την συμφωνία ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας απέναντι στο Πεκίνο και την ακύρωση μεγάλης παραγγελίας γαλλικών υποβρυχίων.

Μέχρι να φτάσει η 27η Σεπτεμβρίου Μητσοτάκης και Μακρόν θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου και θα συναντηθούν οι ηγέτες της Μεσογείου. Παρ' ότι θα είναι μαζί καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει μέσα στο πρόγραμμα ένα επίσημο τετ α τετ των δύο.

Δείτε επίσης