Πολιτική

Καυγάς στη Βουλή μεταξύ Μπογδάνου - Παφίλη - Το «άδειασμα» από τον Νίκο Δένδια

Τα καρφιά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά ΚΚΕ - «Άδειασμα» από Δένδια: Απαράδεκτη κάθε σύμπραξη με τον Κασιδιάρη είπε παρεμβαίνοντας ο υπουργός Εξωτερικών

dendias-mpogdanos-1920

Πολιτική κόντρα και καυγάς σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, καθώς ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιδόθηκε σε μια αντικομμουνιστική ρητορική προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Στην συνέχεια στην αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «αδειάζοντας» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η αρχή έγινε με την ομιλία του Κ.Μπογδάνου. Σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά. Ο Κ.Μπογδάνος ανταπάντησε λέγοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η.Κασιδιάρη. Ο Κ.Μπογδάνος παραδέχθηκε την συμμετοχή του τονίζοντας όμως ότι εκεί βρίσκονταν και ο βουλευτής της Ν.Δ Ζησης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου του Νομού Φλώρινας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη σε πολύ έντονο ύφος στην συζήτηση ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με αιχμές εναντίον του Κ.Μπογδάνου. Όπως είπε «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Αναφέρθηκε στην εκδήλωσε σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφοι οποίος παρέστη στην εκδήλωση για το βίτσιο ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση του Κ.Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.


https://www.dailymotion.com/video/x84ny4s

Δείτε επίσης