Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Λοβέρδου, δείχνει δημοσκόπηση

Δείτε τα ποτελέσματα της δημοσκόπησης

kinalipopsifioi1-1-1024x503

Δημοσιεύτηκε η πρώτη δημοσκόπηση αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Μία σκληρή μάχη με σαφές προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου αποτυπώνει η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εκείνοι που σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές απαντούν:

Ανδρέας Λοβέρδος: 32.4

Γιώργος Παπανδρέου: 24,6

Νίκος Ανδρουλάκης: 23.9

Παύλος Χρηστίδης: 5.3

Παύλος Γερουλάνος: 4

Χάρης Καστανίδης: 3.9

Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ: 5.9

Και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, τo 30,2% απαντά ότι καταλληλότερος για πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 27,5 ο Γιώργος Παπανδρέου, το 26,8 ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 5,4 ο Παύλος Χρηστίδης, το 3,9 ο Παύλος Γερουλάνος και το 3,5% ο Χάρης Καστανίδης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου από το Αγρίνιο διεμήνυσε ότι στόχος είναι η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή και όχι δεκανίκι κανενός.

Στο ερώτημα της δημοσκόπηση της GPO για το ποιος υποψήφιος μπορεί να αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΚΙΝΑΛ αν εκλεγεί, το 30.4% όσων σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν, απαντούν ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 25,6% ο Γιώργος Παπανδρέου, το 20% ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 4,3% ο Παύλος Χρηστίδης, το 4% Παύλος Γερουλάνος και το 3,7% επιλέγει τον Χάρη Καστανίδη.

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, το 30,2% απαντά ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτός που αν εκλεγεί μπορεί να αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΚΙΝΑΛ. Ακολουθούν οι Γιώργος Παπανδρέου με 27.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,5%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5,4% ο Παύλος Γερουλάνος με 3,9% και ο Χάρης Καστανίδης με 3,5%.

Το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει αύριο το μεγάλο debate των 6 με παρασκήνιο, εκτιμήσεις και σενάρια στην τελική ευθεία για την κάλπη του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης