Πολιτική

Σκρέκας για ρεύμα: Η επιδότηση θα είναι ορατή τους επόμενους μήνες

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πολιτών αλλά και το πότε θα γίνουν ορατές μίλησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Skrekas 19 09 21

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πολιτών αλλά και το πότε θα γίνουν ορατές μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

«Τους επόμενους μήνες οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση τουκ Αυτιά σχετικά με το πότε θα φανεί η επιδότηση στον εκάστοτε πολίτη.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως η ενεργειακή κρίση εντάθηκε το μήνα Οκτώβριο και η κυβέρνηση ήρθε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυξάνοντας την επιδότηση για το ρεύμα στα 39 ευρώ για τις πρώτες κιλοβατώρες

Τόνισε πως η επιδότηση ανά κιλοβατώρα φτάνει τα 13 λεπτά όταν η συνολική αξία της κιλοβατώρας που πλήρωνε το ελληνικό νοικοκυριό ήταν μόλις 11 λεπτά και εξήγησε ότι «η επιδότηση που δίνουμε τώρα ανά κιλοβατώρα ξεπερνά τη συνολική αξία του ρεύματος που πλήρωνε ένα νοικοκυριό πριν την ενεργειακή αύξηση».

Επιπροσθέτως, διευκρίνισε πως η η επιδότηση αφορά όλους τους παρόχους και δεν εξαρτάται από ποιον πάροχο επέλεξε κάθε νοικοκυριό, ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί και αξιολογώντας τα δεδομένα κάθε μήνα.

Δείτε επίσης