Πολιτική

«Φουντώνει» η πολιτική κόντρα για την πανδημία

20-03-17_0007__DPT4538-1-scaled

Η πολιτική κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα έχει «πανδημικό» χρώμα και «οργιάζει» όσο πλησιάζει το αυριανό διάγγελμα

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς όπως φαίνεται η πανδημία έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό παιχνίδι, όπου κάθε κίνηση στην σκακιέρα μοιάζει να δημιουργεί έριδες και προστριβές.

Μάλιστα, οι τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την πολιτική κόντρα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Το «μαύρο ρεκόρ» ωστόσο δε φαίνεται να στέκεται ακόμη τόσο δυνατό ώστε να υλοποιηθούν οι σκέψεις για τη λήψη επιπλέον μέτρων, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα, με την κυβέρνηση ωστόσο να πιέζει τους ανεμβολίαστους πολίτες μέσω των περιορισμών, που ήδη εφαρμόζονται και δεν αναμένεται να αρθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντάσσεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με αυριανό του διάγγελμα αναμένεται να αναφερθεί στο κρίσιμο διάστημα έως τα Χριστούγεννα, με το «βλέμμα» ταυτόχρονα και στον αυξημένο ρυθμό των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά ούτως ώστε να ληφθούν τα βέλτιστα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν το «κύμα» των αντιεμβολιαστών και αρνητών, που «καλπάζει» στη χώρα αλλά και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα «ραντεβού» με τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία γνωρίζουν αυξητική τάση, καθώς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν «κλειδώσει» 192.000 ραντεβού για την πρώτη δόση.

Η «έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα


Δείτε επίσης