Πολιτική

«Φουντώνει» η πολιτική κόντρα για την πανδημία

20-03-17_0007__DPT4538-1-scaled

Η πολιτική κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα έχει «πανδημικό» χρώμα και «οργιάζει» όσο πλησιάζει το αυριανό διάγγελμα

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς όπως φαίνεται η πανδημία έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό παιχνίδι, όπου κάθε κίνηση στην σκακιέρα μοιάζει να δημιουργεί έριδες και προστριβές.

Μάλιστα, οι τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την πολιτική κόντρα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Το «μαύρο ρεκόρ» ωστόσο δε φαίνεται να στέκεται ακόμη τόσο δυνατό ώστε να υλοποιηθούν οι σκέψεις για τη λήψη επιπλέον μέτρων, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα, με την κυβέρνηση ωστόσο να πιέζει τους ανεμβολίαστους πολίτες μέσω των περιορισμών, που ήδη εφαρμόζονται και δεν αναμένεται να αρθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντάσσεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με αυριανό του διάγγελμα αναμένεται να αναφερθεί στο κρίσιμο διάστημα έως τα Χριστούγεννα, με το «βλέμμα» ταυτόχρονα και στον αυξημένο ρυθμό των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά ούτως ώστε να ληφθούν τα βέλτιστα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν το «κύμα» των αντιεμβολιαστών και αρνητών, που «καλπάζει» στη χώρα αλλά και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα «ραντεβού» με τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία γνωρίζουν αυξητική τάση, καθώς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν «κλειδώσει» 192.000 ραντεβού για την πρώτη δόση.

Η «έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα


Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση φαίνεται να μην το βάζει κάτω, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τα «πυρά» στρέφονται με μνησικακία στο ΕΣΥ και όπως δηλώνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δίνεται μια «παράσταση με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο».

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του ότι Αμέσως μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος θα κάνει δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ για να βάλει τέλος στην «κοροϊδία» όπως αποκαλεί την κυβερνητική αρχή της επικοινωνίας που χρησιμοποιείται.


https://twitter.com/atsipras/status/1460915036575182853

Οικονόμου: Εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι σε όλα», εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους», τονίζει σε απάντησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Οικονόμου, «σήμερα, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως ότι θα κάνει δήλωση ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλει ότι θα απαντήσει. Με απλά λόγια, χωρίς να περιμένει καν να ακούσει τι θα ειπωθεί, έχει ήδη έτοιμη την απάντηση. Απίστευτα πράγματα ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, που με τη στάση του επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η πανδημία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα πολιτικά του μέτρα».

Δείτε επίσης