Πολιτική

Ο Πλεύρης προανήγγειλε κυρώσεις κατά ΠΑΟΚ για ανεμβολίαστους στο γήπεδο της Τούμπας

plevris

«Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. Θα υπάρξουν κυρώσεις, διότι είναι ευθύνη των ομάδων ποιοι μπαίνουν στο γήπεδο», σημείωσε ο υπουργός Υγείας

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την πίεση στα νοσοκομεία της χώρας ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο.

Μιλώντας στη Βουλή κι ανεφερόμενος στο εσωτερικό έγγραφο, που απέστειλε στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για αναστολή χειρουργείων, ο ίδιος σημείωσε ότι «το κάθε νοσοκομείο θα κρίνει αν υπάρχουν ανάγκες και πώς θα τις αντιμετωπίσει, βάσει του σχεδιασμού του».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός προανήγγειλε κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες, που αγωνίστηκαν χθες στην Τούμπα καθώς, όπως είπε, από τις συλλήψεις που έγιναν μετά τα επεισόδια μεταξύ οπαδών προέκυψε αριθμός ανεμβολίαστων.

«Άρα δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. Θα υπάρξουν κυρώσεις, διότι είναι ευθύνη των ομάδων ποιοι μπαίνουν στο γήπεδο», είπε.

Ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε τα αυξημένα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση ή με την ενισχυτική, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολισμένων αποδίδει. Απαντώντας στα μειωμένα κονδύλια για τη δημόσια Υγεία που προβλέπει ο νέος κρατικός Προϋπολογισμός, είπε ότι διατίθενται 736 εκατ. ευρώ λόγω της προβλεπόμενης ύφεσης της πανδημίας, ωστόσο «αν χρειαστεί θα δοθούν κι άλλα».

«Δεν υπάρχει δωρεάν δημόσια υγεία, την πληρώνει ο φορολογούμενος», τόνισε, προβάλλοντας τη θέση της κυβέρνηση ότι «το ισχυρό ΕΣΥ μπορούμε να το παρέχουμε σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε ο πολίτης να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία”. Υποστήριξε δε, ότι το σύνολο των ΜΕΘ “λειτουργούν πλήρως και με όλο το προσωπικό», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στις καταγγελίες περί του αντιθέτου που έχουν κάνει γιατροί από διάφορα νοσοκομεία

Δείτε επίσης