Πολιτική

Ζ. Μακρή: Δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για Χριστούγεννα

makri

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε έρευνα του ΕΟΔΥ που δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα

Την πιθανότητα να κλείσουν νωρίτερα για γιορτές τα σχολεία, λόγω κορωνοϊού, απέκλεισε η Ζέττα Μακρή.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ούτε στην επιτροπή των ειδικών, ούτε στην κυβέρνηση να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε έρευνα του ΕΟΔΥ που δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και επεσήμανε ότι γίνονται 2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί η διασπορά στα σχολεία.

Αναφερόμενη στην τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, είπε ότι κρίθηκε σκόπιμο να επανέλθει η διάταξη για ποινικές διώξεις σε γονείς.

Για τα παιδιά που χάνουν την χρονιά λόγω απουσιών η κ. Μακρή τόνισε ότι ο λόγος δεν είναι τιμωρητικός, αλλά οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι αν έχουν πολλές ώρες εκπαίδευσης τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία είναι αυστηρά και κάλεσε τους γονείς να το ξανασκεφτούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δείτε επίσης