Πολιτική

Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας ζητά εκλογές επειδή φοβάται μην βγει τρίτος

stelios_petsas

Τι δήλωσε για τα μέτρα την περίοδο των γιορτών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Στις εκλογές αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι «υπάρχουν στοιχεία όχι για πρόωρες, αλλά για εξάντληση της τετραετίας», ενώ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ζητά εκλογές, όχι γιατί πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά γιατί φοβάται μην βγει τρίτος, λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ».

Όσον αφορά στην πανδημία, ο κ. Πέτσας είπε ότι «από χθες είδαμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα. Δεν συνεχίστηκε η πτώση στον αριθμό τους που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη φάση, πριν όμως από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, που φαίνεται πως αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο των Εορτών και αμέσως μετά μπορεί να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα μέτρα, σε δύο επίπεδα, στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «το σωστό μήνυμα είναι πως έχουμε μια νέα κατάσταση, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, μπορεί η νόσηση να είναι πιο ήπια, όπως λένε οι ειδικοί, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά σίγουρα τους επόμενους 2-3 μήνες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Πολλές φορές ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «οι γιορτές θα γίνουν όπως είμαστε και τώρα, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Αυτό που συζητάμε είναι η λήψη μέτρων από την νέα χρονιά».

Δείτε επίσης